Vad är ADSL?

ADSL bredband är ett trevligt prisvärd och allmänt tillgängliga sätt för dem över hela Storbritannien att få tillgång till internet.

ADSL bredband är ett trevligt prisvärd och allmänt tillgängliga sätt för dem över hela Storbritannien att få tillgång till internet.

Även ADSL bredband är inte riktigt lika utbredd som det en gång var, för en viss delmängd av befolkningen det fortfarande gör för ett briljant livskraftigt alternativ till hög hastighet och potentiellt ganska dyra fiber.

Med den här guiden tar vi dig igenom allt du behöver veta om ADSL bredband så att du kan bedöma om det är rätt alternativ för dig.
Vad gör ADSL stå för?

ADSL står för asymmetrisk digital subscriber line.
Är ADSL samma som bredband?

ADSL är en typ av bredband som levereras direkt till ditt hem via koppar telefonlinjer.
ADSL vs fiber

Det finns tekniskt två olika typer av fiberbredband som du kan få från din leverantör, fibre-to-the-cabinet (FTTC) som kan nå upp till en imponerande 76Mb och fibre-to-the-premise (FTTP) som potentiellt kan nå upp till en flammande snabb 1Gbps.

Båda dessa kan uppnå betydligt högre hastigheter än ADSL-tjänster eftersom de använder avancerade Fiberoptiska kablar i stället för mer traditionella koppar som kan bära mycket större mängder data över betydligt större avstånd.

Generellt sett kan konsumenterna uppnå en nedladdningshastighet på upp till 8Mb med ADSL-bredband som bara är riktigt lämplig för de otroligt lätta internetanvändarna som bara vill skicka ett par e-postmeddelanden, bläddra några webbplatser och göra enstaka bit av streaming.

ADSL är också särskilt billigare än fiber och mycket mer allmänt tillgänglig. Mindre än 1,5 miljoner bostäder över hela Storbritannien är kopplade till Virgin Medias egna ultrasnabba nätverk till exempel, men även de mest avlägsna, landsbygdsegenskaperna har tillgång till BT: s telefonnät.