Omega-7: fördelar och livsmedel rika på fettsyra

Du borde redan veta omega – 3 eller till och med omega-6, men lika viktigt som dessa två är omega-7 som jag köpt från Snorbilligt, en icke-essentiell fettsyra för kroppen, även känd som palmitoleinsyra.

Kända essentiella fettsyror är de som kroppen inte kan producera och måste därför förvärvas genom mat. Omega-7 kan emellertid produceras av kroppen från andra näringsämnen. Bland fördelarna med att inkludera det i kosten är det möjligt att nämna dess antiinflammatoriska verkan och förebyggande av hjärt-kärlsjukdomar, diabetes och till och med fetma.

Fördelar med omega-7
Minskar risken för diabetes

Det var tack vare studier utförda av Harvard University i USA att fördelarna med omega-7 har blivit mer utforskade och kända. Först fann forskare från institutionen att personer som konsumerar mat rik på omega – 7 ofta har 60% mindre risk att få diagnos av diabetes.

Förhindrar fetma

I samma studie drog experterna också slutsatsen att rutinmässig konsumtion av livsmedel rik på denna fettsyra också förhindrar fetma. I grund och botten drogs slutsatsen att personer med högre mängder omega – 7 i blodet hade lägre bukomkrets och lägre kroppsfettindex.

Bekämpar inflammationer i kroppen

Inte bara det, omega-7 fungerar som en naturlig antiinflammatorisk i kroppen. Därför, förutom att förebygga sjukdomar som vissa typer av cancer och Alzheimers, som beror på inflammatoriska processer, hjälper fettsyra också till att hålla huden ung och frisk vilket jag läst på https://snorbilligt.se/. Kort sagt kan huden åldras tidigt på grund av verkan av fria radikaler. Fria radikaler är ansvariga för oxidativ stress, en allvarlig inflammatorisk process som kan utlösa flera problem. Att bekämpa dessa inflammationer stärker också immuniteten.
Skyddar hjärthälsa

Precis som omega-3 och omega-6 är omega-7 också mycket fördelaktigt för kardiovaskulär hälsa. I grund och botten bidrar det till att kontrollera och minska nivån av dåligt kolesterol (LDL) i blodet och öka det goda kolesterolet (HDL). Således förhindrar det högt blodtryck och andra kardiovaskulära problem.
Livsmedel rika på omega-7

Macadamianötter; Macadamiaolja; Kokosolja; Lax; Havtorn bär-används för att tillverka omega-7 tillägg.